Belkin BoostCharge Pro je konvertibilní nabíjecí stojan s technologií Qi2

Společnost Belkin uvádí na trh nabíjecí stojan s nejmodernější technologií Qi2, která optimalizuje spotřebu energie a chrání životnost baterie připojeného zařízení. Konvertibilita nabíjecího stojanu umožňuje přizpůsobit úhel náklonu osobním preferencím, a to v rozsahu 0–70°.

Navíc je možné telefon umístit na výšku nebo na šířku. Nabíjecí stojan je možné složit, aby na cestách nezabíral místo. Nabíječka podporuje i StandBy režim. Uživatelé Applu mohou využít tento režim ke sledování aktuálního času i dalších notifikací.

Qi2 je nejnovější a nejmodernější dostupná technologie bezdrátového přenosu energie do zařízení. Qi2 funguje s iPhonem 15 i dalšími zařízeními podporujícími Qi2 a nabízí bezpečné magnetické spojení, rychlejší nabíjení a přenos většího množství energie. Qi2 také optimalizuje spotřebu energie a chrání životnost baterie. Technologie Qi2 byla vyvinutá konsorciem Wireless Power Consortium (WPC), jehož členem je i společnost Belkin. Poskytuje až 15W nabíjecí výkon.

Srdcem Qi2 je magnetický napájecí profil (MPP), který vyvinula společnost WPC na základě technologie MagSafe společnosti Apple. Qi2 je ale otevřený všem výrobcům zařízení jako průmyslový standard, zatímco MagSafe je určen pro zařízení Apple. Qi2 bude dostupnější pro různé značky chytrých telefonů a operační systémy. V čínštině znamená Qi [čí] energii.

Výhody bezdrátového nabíjení Qi2

Rychlost: Největší výhodou je, že Qi2 nabíjí mnohem rychleji než jeho předchůdce Qi. Qi2 nabíjí až 15 watty, zatímco Qi nabíjí od 5 do 15 wattů. Větší výkon znamená rychlejší nabíjení. Ale rychlost je jen začátek. Díky důmyslnému využití magnetů je nabíjení mnohem účinnější a vytváří mnohem méně tepla.

Bezpečnost: Qi2 se optimalizuje využití energie, minimalizuje dobu nabíjení a chrání životnost a integritu baterie v zařízení. Standard zahrnuje vylepšenou detekci cizích předmětů, která zajišťuje, že se nabíjejí pouze kompatibilní zařízení, a tím se minimalizuje riziko nehod nebo poškození. Fungovat budou pouze certifikovaná zařízení Qi2. Pokud není zařízení certifikováno, může se výkon nabíjení lišit.

Kompatibilita: Qi2 bude zpočátku kompatibilní s vybranými zařízeními iPhone 15, 14 a 13 i dalšími zařízeními kompatibilními se standardem MagSafe, ale je k dispozici výrobcům zařízení se systémem Android pro integraci do jejich budoucích zařízení.

Výhled do budoucna: Qi2 umožní inovovat nové produkty i v jiných ohledech. Funkce magnetického zámku bude podporovat nové tvarové faktory produktů, jako je například náhlavní souprava AR/VR. Bude také podporovat nové typy příslušenství, které se magneticky připevní k zadní straně telefonu, například přídavnou baterii.

Udržitelnost: Nabíjecí kabely mají tendenci se opotřebovávat kvůli mechanickému namáhání při každodenním připojování a odpojování a končí jako odpad na skládkách. Bezdrátové nabíječky toto mechanické namáhání zcela eliminují a neopotřebovávají se, čímž se snižuje množství zbytečného odpadu.

Cena a dostupnost

Konvertibilní bezdrátový nabíjecí stojan Belkin BoostCharge Pro Convertible Qi2 15W bude k dispozici u vybraných prodejců a prodejců ve dvou variantách (bílá a černá) a v provedení s adaptérem napájení nebo bez něj. Doporučená koncová cena je 1.490 Kč (bez adaptéru) a 1.690 Kč s USB C nabíjecím adaptérem.

Zveřejněno: 17. 04. 2024