Multisenzorová IP kamera zajistí 180° panoramatický detailní záběr

Multisenzorová síťová kamera AXIS Q3819-PVE pokryje extrémně široký záběr s plnými detaily při snímkování 30 fps. Lze ji instalovat v široké škále montážních variant. Kamera je ideální k monitorování velkých otevřených ploch nebo k pokrytí několika různých směrů sledování.


Obraz snímá v úhlu až 180° horizontálně (38° svisle), má flexibilní možnosti instalace a uspěje i za náročných světelných podmínek. Čtyři senzory vytvářejí plynule na sebe navazující záběry, které společně generují jeden souvislý obraz v rozlišení až 14,2 megapixelů bez jakýchkoli viditelných přechodů (8192×1728, a to v jediném spojitém videostreamu při 30 snímcích za sekundu). Kamera je ideální pro městské instalace (např. k monitorování náměstí a velkých prostor), sledování perimetru v kritické infrastruktuře a průmyslových závodech, videodohled na terminálech letišť, nádražích nebo ve stanicích metra nebo k vnitřnímu a venkovnímu zabezpečení škol či nákupních center, včetně jejich parkovišť. Kamera má krytí IP66/67 a IK10 proti vandalům.

AXIS Q3819-PVE se snadno instaluje díky široké škále příslušenství pro různé typy montáží – zarovnanou, zapuštěnou, zavěšenou nebo pro instalaci dvou kamer zády k sobě, čímž pokryjí záběr v rozsahu plných 360°. Objektivy kamery se dodávají již zaostřené v rámci základního továrního nastavení, takže na místě instalace již není nutné provádět žádné doostření. Navíc má kamera vestavěné motory umožňující vzdálené ovládání funkcí otočení, naklopení a posunu (Pan/Tilt/Roll) pro snadné nastavení požadovaného úhlu snímání.

Kamera nabízí i chytré spárování se síťovými reproduktory Axis pomocí technologie edge-to-edge. Můžete tak do dohledového systému snadno připojit audio zařízení, která umožní např. automaticky přehrát narušitelům hlasové varování. Kromě toho lze díky aplikaci AXIS Object Analytics detekovat a klasifikovat osoby i vozidla.

AXIS Q3819-PVE disponuje i technologií širokého dynamického kontrastu s parametry pro forenzní expertízu označovanou jako Wide Dynamic Range - Forensic Capture a díky Lightfinder 2.0 dokáže i při špatném osvětlení poskytovat barevný obraz vynikající kvality. Kromě výše uvedeného je nová kamera vybavena kompresní technologií Axis Zipstream pro kodeky H.264 a H.265, která významně redukuje datový tok a nároky na úložiště, aniž by došlo ke kompromisu v obrazové kvalitě.

Navíc nabízí i pokročilé bezpečnostní funkce, jako je Axis Edge Vault, která chrání ID zařízení Axis a zjednodušuje autorizaci zařízení Axis v síti. Pro klid mysli obsahuje i modul Trusted Platform Module (TPM), jenž má certifikát FIPS 140-2 úrovně 2. Samozřejmostí jsou pak funkce jako podepsaný firmware a mechanismus Secure Boot, díky nimž má uživatel záruku, že je nainstalovaný pouze autorizovaný firmware a kamera je chráněna proti kybernetickým útokům.

Zveřejněno: 04. 06. 2021