4K laserové projektory pro vlastní kino v obýváku

Společnost BenQ představuje dvojici 4K laserových projektorům s krátkou projekční vzdáleností, díky kterým si teď můžete vytvořit vlastní kino v obývacím pokoji.

Projektory se navzájem liší především barvou. Zatímco BenQ V7000i je bílý, BenQ V7050i má černý „finiš“. V obou případech se jedná o designová umělecká díla, která ozvláštní každý typ interiéru.

Oba projektory jsou vybaveny 4K rozlišením (3 840 x 2 160 pixelů). Po vizuální stránce se můžete těšit třeba na technologii BenQ CinematicColor, která nabídne 98procentní pokrytí barevné škály DCI-P3. Zařízení se tak chlubí například 1,3krát větším barevným objemem než aktuálně dostupné laserové televize ve stejné třídě.

Díky technologii HDR-PRO pak projektory nabídnou i podporu HDR10 a HLG i dynamickou úpravu kontrastu a jasu, a to na základě mapování tónů barev.

Po stránce zvuku výrobce do obou projektorů integroval například porty HDMI 2.0b a SPDIF pro připojení externích zařízení. Využít však lze i integrovaný stereo systém treVolo s dvojicí 5W reproduktorů s výškovým a basovým měničem.

Zveřejněno: 27. 09. 2021