Acer představuje nové chytré monitory pro práci, hraní her i domácí využití

Acer oznámil rozšíření svého portfolia monitorů o chytré monitory navržené s cílem vyhovět potřebám a životnímu stylu různých spotřebitelů. Monitory Acer řady DA1 a Nitro GA1 budou k dostání jako 31,5palcové a 27palcové prostorově úsporná zařízení, která se hodí do každé domácí sestavy a mohou fungovat jako centrum zábavy pro streamování obsahu, rozšířená pracovní stanice pro každodenní úkoly a spolehlivý parťák pro hraní her s vysokou obnovovací frekvencí.

Monitory budou také k dostání s řadou chytrých funkcí, včetně bezdrátového přenosu obrazu, současného sledování z různých zdrojů prostřednictvím funkce Multiview a dalších.

Nové LED monitory Acer DA271K a DA321QK jsou nabídnou rozlišení 4K UHD, zatímco monitory Nitro GA271U P a Nitro GA321QU P jsou vybaveny rozlišením WQHD a rychlou obnovovací frekvencí až 180 Hz, která zajišťuje plynulý obraz a dokonalý gamingový zážitek. Monitor je vybaven technologií HDR10 s jasem 250 nitů, obraz a barvy jsou vykresleny působivěji a realističtěji, a zároveň podporuje technologii AMD FreeSync a je kompatibilní s Nvidia G-Sync, což pomáhá maximalizovat plynulost obrazu při hraní nebo sledování videa. Ultra nízká latence také zajišťuje rychlou odezvu, která pomáhá minimalizovat vstupní zpoždění, takže rychlé akce a obsah se zobrazují plynule a bez rozmazání.

Pohodlí, produktivita a personalizované funkce

Všechny čtyři monitory jsou vybaveny funkcemi navrženými k poskytování vyšší produktivity, všestrannosti a nekonečných možností zábavy. Google TV sdružuje filmy, pořady a další obsah z různých aplikací a předplatných a organizuje je tak, aby uživatelé mohli využívat přístup k oblíbeným aplikacím, jako jsou Netflix, Amazon Prime Video, Disney+, HBO Max a YouTube, z jedné obrazovky. Filmy, pořady, fotografie a další obsah z telefonů nebo tabletů můžete snadno přenášet přímo na monitory pomocí funkce Google Cast, zatímco bezdrátová projekce a technologie zrcadlení obrazovky v zařízeních eliminují potřebu množství kabelů pro připojení více displejů. Možnost připojení přes Bluetooth ještě více eliminuje potřebu kabelů a usnadňuje propojení těchto monitorů s dalšími zařízeními, jako jsou reproduktory a další periferie. Monitory lze také pomocí připojení Wi-Fi integrovat do ekosystému internetu věcí ve vaší chytré domácnosti.

Chytré monitory řady Acer DA1 a Nitro GA1 jsou dále vybaveny funkcí Multiview, která umožňuje rozdělení obrazovky na různé části. Tuto funkci využijí uživatelé při práci ve více aplikacích najednou, umožňuje jim současně zobrazit obsah z více aplikací na jednom monitoru, ovládat je a pracovat s nimi.

Monitory také umožňují připojení webkamery pro videohovory nebo streamování, což umožňuje streamerům nahrávat obsah přes svoji oblíbenou platformu přímo z monitorů. Ergonomický stojan navíc usnadňuje nalezení ideální polohy pro sledování a lze jej připevnit na stěnu pomocí VESA pro ještě vetší možnost využití i šetření s místem na stole.

Ceny a dostupnost

Všechny monitory budou dostupné ve 4. čtvrtletí 2024. Acer DA271K za cenu od 299 eur, DA321QK od 349 eur. Notebook Nitro GA271U P za cenu od 299 eur a Nitro GA321QU P od 349 eur.

Zveřejněno: 10. 06. 2024