Analytik vidí skládací iPad už příští rok

Už v roce 2024 by měl Apple uvést na trh skládací iPad. Myslí si to analytik Ming-Čch’ Kchuo, který je v tomto optimističtější než většina jeho kolegů.

Analytik společnosti TF International Securities píše, že v nejbližších 9 až 12 měsících nejspíš nebudou uvedeny žádné nové iPady, protože nová verze iPadu mini se podle něj začne vyrábět v prvním čtvrtletí roku 2024. I tak však je však pozitivní ohledně možnosti, že v roce 2024 přijde na trh skládací iPad, který „posílí prodeje a zlepší produktový mix.“

Ming-Čch’ Kchuo, který má ohledně svých tipů týkajících se plánů Applu poměrně vysoké procento úspěšnosti, dokonce tvrdí, že bude novinka bude mít výklopný stojan z uhlíkového vlákna, díky čemuž bude lehký a odolný.

Už v létě loňského roku psal korejský portál The Elec, že Apple začal s vývojem 20palcového skládacího OLED produktu (ve složeném stavu 10palcového), jehož uvedení je však očekáváno až na rok 2027. Další analytik Ross Young zase tvrdí, že Apple jedná se svými dodavateli o 20palcovém skládacím 4K displeji někdy v časovém horizontu let 2026 až 2027.

Zveřejněno: 31. 01. 2023