Apple AirPods Max 2 se možná zbaví digitální korunky

Ovládání hlasitosti, přeskakování skladeb a přijímání hovorů je u největších sluchátek možné přes tzv. digitální korunku (Digital Crown). Nejnovější verze AirPods Max se jí však možná zbaví.

Nový patent naznačuje, že by sluchátka Apple AirPods Max 2 mohla o svoji korunku skutečně přijít. Podle portálu Patently Apple si totiž Apple zaregistroval patent, který přináší nový způsob implementace dotykového panelu na náušníky sluchátek.

Návrháři Applu už dříve uvedli, že o dotykovém ovládání přemýšleli už při uvedení původní verze AirPods Max. Navíc kdyby se velká sluchátka zbavila digitální korunky ve prospěch dotykového panelu, byla by v tomto celá řada AirPods od Applu konzistentní.

Je samozřejmé, že jen samotný fakt, že si Apple zaregistroval patent, neznamená, že ho americký gigant skutečně využije. Třeba si jen zajišťuje, aby podobné řešení nevyužil někdo jiný. Zatím není jasné, kdy nová verze AirPods Max skutečně přijde na trh a nevíme ani to, zda bude podporovat bezztrátový zvuk, jak je naznačováno.

Zveřejněno: 09. 02. 2022