Apple údajně pracuje na vylepšeném obrazu v obraze

Společnost Apple prý pracuje na vylepšené technologii PiP (picture-in-picture neboli obraz v obraze) pro svoji aplikaci Apple TV.

Nová technologie s názvem Multi-View by mohla umožňovat sledování až čtyř živých streamů souběžně, a to na jedné obrazovce. Podle všeho se jedná o rozšíření již dříve představené funkce PiP, podporované Apple TV, a v současnosti je evidentně určená pouze pro aplikaci Apple TV. K pravděpodobným prvním aplikacím funkce budou patřit sportovní přenosy.

Novinku objevil vývojář Steve Moser a informoval o ní na základě svého pátrání v kódu portál 9to5Mac. Co se týče sportu, drží Apple v současné době globální práva na vysílání fotbalových utkání MLS (Major League Soccer), a v 60 zemích světa pak třeba také práva na MLB Friday Night Baseball.

Odkazy na funkci Multi-View byly v kódu aplikace Apple TV patrné již dříve, nicméně v aktuální verzi tvOS 16.5 jsou o dost rozšířenější než dříve. Je možné, že plná verze této funkce bude k dispozici v rámci tvOS 17, což je verze, která by měla být oficiálně uvedena na WWDC 17 letos v létě.

Zveřejněno: 05. 04. 2023