Cambridge Audio má dvě nové streamovací krabičky

Společnost Cambridge Audio představila dvojici nových streamerů (či streamovacích boxů nebo také síťových přehrávačů hudby) AXN10 a MXN10.

Oba modely se navzájem liší designem, ale streamovací schopnosti mají víceméně stejné. AXN10 designově odpovídá řadě cenově dostupných Hi-Fi komponent AX, MXN10 je menší a skladnější. Srdcem obou streamerů je modul StreamMagic přímo z dílny Cambridge Audio, který se dříve objevil i u prémiovějších modelů.

Díky tomu mohou oba streamery nabízet uživatelům spoustu možností. Můžeme zmínit například hudební streamovací služby jako Spotify Connect, Tidal a Qobuz, dále Bluetooth 5.0, Apple AirPlay 2 nebo Google Chromecast, ale také Wi-Fi a dokonce i zdířku pro ethernetový kabel. Podpora UPnP znamená, že ve své síti můžete díky oběma zařízením přehrávat svoje hudební soubory, které máte uložené lokálně. Pro stejný účel lze ale využít i integrované rozhraní USB typu A.

Uvnitř obou streamovacích boxů nalezneme také digitálně-analogový převodník (DAC) ESS Sabre ES9033Q, který umí zpracovat zvukové soubory ve vysokém rozlišení, a to až do 32 bitových/768kHz PCM a DSD512 souborů.

Zveřejněno: 06. 02. 2023