Cambridge Audio má nový Bluetooth gramofon

Společnost Cambridge Audio se pochlubila dostupností nového gramofonu s podporou Bluetooth. Jedná se o model Alva ST, který byl představen už v lednu na CES 2022 v Las Vegas.

Alva ST patří k nejočekávanějším gramofonům letošního roku. Novinka navazuje na model Alva TT, který byl v době svého uvedení v roce 2019 vůbec prvním Bluetooth gramofonem s podporou kodeku aptX HD na světě a nyní už má svoji druhou variantu (Alva TT V2).

Gramofon vychází na nějakých tisíc dolarů (cca 23,5 tisíce korun), což znamená, že je oproti dřívějším modelům značky poměrně výrazně levnější. K dispozici je řemenový pohon či absorpční vrstva pro redukci vibrací. Součástí balení je odnímatelná přenoska Audio Technica AT-VM95e s pohyblivým magnetem.

Alva ST při Bluetooth přehrávání taktéž podporuje kodek aptX HD a umožňuje tak bezdrátový přenos zvuku do sluchátek nebo reproduktorů. Součástí balení je stejně jako u modelu Alva TT i předzesilovač, který je možné deaktivovat, a shodné je u obou modelů i rameno přenosky.

Zveřejněno: 20. 06. 2022