Čínský projektor dostal muziku od Bowers & Wilkins

Společnost Bowers & Wilkins vytvořila partnerství s čínskou Formovie, na jehož základě obě strany vyvinuly ultra-short-throw laserový projektor s integrovaným zvukovým systémem.

Novinka nese název Formovie T1 TriColor a je prvním plodem spolupráce britské audio značky s čínským specialistou na laserovou projekci. Jde o zatím nejnovější partnerství B&W poté, co značka úspěšně implementovala svůj repro systém do vlajkových televizorů Philips.

T1 TriColor je zařízení, které je ve svém oboru na špici, alespoň co se týče specifikací. K těm patří podpora 4K rozlišení, Dolby Vision HDR a HDR10+ či světelný výstup o hodnotě 2800 ANSI lumenů. Nativní kontrastní poměr projektoru činí 3000:1 a k dispozici je dekódování zvuku pro Dolby Atmos a DTS HD.

Ultra-short-throw projektory jsou koncipovány tak, aby z velice malé vzdálenosti dokázaly vytvořit velký obraz. Poměr u modelu T1 je 0,23:1, což znamená, že obraz až do velikosti 100 palců je možné získat ve chvíli, kdy se projektor nachází jen 20 cm od projekční stěny či plátna. Novinka neznámé ceny je zatím k dispozici pouze na čínském trhu.

Zveřejněno: 28. 12. 2021