Co má společného Remoska a UPSka?

Digitální doba přináší výzvy a příležitosti pro průmyslové podniky a týká se to i tradičních českých značek, jakou je Remoska. V jejich případě se pustili nejen do rozšíření výroby, ale i do implementace nových IT systémů v novém výrobním závodě v Kopřivnici. Jedním z klíčových prvků pro zajištění stability, bezpečnosti a kontinuity výroby se pak staly UPS jednotky od společnosti CyberPower.

Tradiční česká značka Remoska potřebovala vybudovat nový závod na zelené louce, aby rozšířila kapacitu a udržela si konkurenceschopnost. Vedení společnosti chtělo v nové továrně využít nejmodernější technologie pro průmyslovou automatizaci, robotizaci a digitalizaci. Zásadním požadavkem bylo také silné zabezpečení.

Digitalizace zahrnovala mimo jiné nutnost vybudování síťové komunikační infrastruktury, vznik lokálního datového centra s integrací do cloudu, zavedení energetického monitoringu, zabezpečení proti kybernetickým incidentům, implementaci IP telefonie a integraci systémů, jako jsou ERP, MES, řízení skladu či docházky.

Pro dosažení těchto cílů si Remoska vybrala výběrovým řízením společnost Soitron, která představovala integrátora zodpovědného za návrh a implementaci informačních, komunikačních a softwarových technologií. Technologická architektura pak byla doplněna zálohovacím systémem od společnosti CyberPower, jež zaručí bezpečnost a stabilitu celého výrobního procesu i v případě výpadku elektrického napájení.

 

Implementace technologií

Soitron využil moderní technologie, včetně virtualizace, a integroval stávající IT vybavení Remosky do nového systému. Tím bylo dosaženo efektivního využití existujících prostředků. Síť byla pečlivě navržena jako zásadní komponenta propojení IT systémů s výrobními stroji a zařízeními. Spolehlivou a bezpečnou konektivitu zajišťují síťové komponenty od společnosti Cisco, včetně IP telefonie pro interní komunikaci. Serverová infrastruktura, postavená na platformě Cisco HyperFlex a serverech Cisco UCS, garantuje stabilitu a spolehlivost, s využitím softwarově definovaného úložiště a virtuální vrstvy VMware vSphere. Veškeré servery jsou pak zálohovány UPS jednotkami CyberPower, konkrétně typy OLS6000ERTXL3U a OLS3000ERT2U, doplněné o karty pro vzdálenou správu RMCard205 a rozšiřující bateriové moduly BPSE240V75ART3UOA pro navýšení provozní doby v případě výpadku.

Zveřejněno: 27. 04. 2024