Co takhle gramofon z bambusu?

Hudba na vinylech zažívá v poslední době revival, a tak není divu, že se výrobci předhánějí v tom, kdo na tomto poli nabídne originálnější řešení.

Ve zcela novém smyslu se odlišila také společnost House of Marley, která svůj nejnovější gramofon s modelovým označením Stir It Up Lux vyrobila mimo jiné z bambusu. Jinak se jedná o klasický gramofon, snad jen s tou výhodou, že novinka podporuje bezdrátový standard Bluetooth 5.3.

Jinak nový gramofon od House of Marley můžete připojit i po kabelu, a to přímo k zesilovači nebo dvojici aktivních reproduktorů, protože jeho součástí je i integrovaný phono předzesilovač – ten ovšem můžete i vypnout. Jinak gramofon tradičně podporuje přehrávání při rychlostech 45 i 33 RPM (otáček za minutu).

Po designové stránce je nový gramofon značně minimalistický a obsahuje jen ty prvky, které pro přehrávání vinylové hudby skutečně potřebujete. O jeho oficiální dostupnosti na českém trhu zatím nevíme, nicméně ve Spojených státech vás zařízení vyjde na přibližně 400 dolarů, tedy v přepočtu cca 8.800 Kč.

Zveřejněno: 22. 08. 2023