Domácí kamera Tapo C212 hlídá ve dne v noci

Společnost TP-Link představuje kameru Tapo C212, připojitelnou nejen přes Wi-Fi síť, ale také přes ethernetový port. Nový model kamery nabízí velkorysé prostorové vidění, kvalitní obraz, noční režim nebo možnost obousměrné komunikace.

Domácí Wi-Fi kamera Tapo C212 zaujme svým designem v elegantním bílém provedení, ale i svojí univerzálností. Lze ji položit na jakoukoliv pevnou podložku. Díky objektivu, který se otáčí vodorovně v rozsahu 360° a svisle v rozsahu 114°, jsou nedohlédnutelná místa eliminována na minimum, a díky 2K rozlišení (2304 × 1296 px) poskytuje čistý obraz. Všechny události však dokáže zachytit i v noci. Infračervené vidění s vlnovou délkou 850 nm podporuje automatický barevný filtr. Při slabém osvětlení zaznamená dění ve vzdálenosti až deseti metrů.

V případě detekce pohybu kamera rozesílá upozornění na chytré telefony prostřednictvím aplikace Tapo. Lze si ale nastavit vlastní preference notifikací, a tak je možné třeba vynechat upozornění na pohyb domácího mazlíčka. Pokud si zákazník předplatí službu Tapo Care, může dostávat informace například i při zaznamenání dětského pláče.

Jakmile Tapo C212 zaznamená pohyb, objekt snímá pomocí otáčivého objektivu, dokud jej neztratí z dohledu. Je však možná blokace určitých zón, kde nechcete, aby byl pořízen záznam, například ložnice.

Praktický doplněk kamery představuje možnost obousměrné komunikace. Integrovaný mikrofon i reproduktor lze využít třeba při pozdravení dětí, spolubydlících, ale i k utěšení domácích mazlíčků. Užitečná je i funkce hlasových asistentů Amazon Alexa nebo Google Assistant.

Dění přímo před objektivem kamery lze sledovat v reálném čase ze dvou chytrých telefonů současně. Zpětně je možné si záznamy prohlédnout buď využitím zpoplatněné služby Tapo Care, která je ukládá po dobu 30 dnů na bezpečné šifrované úložiště, anebo si je lze stahovat na microSD kartu s kapacitou do 512 GB.

Aplikace Tapo dostupná v češtině i slovenštině pro Android a iOS zaručuje snadnou instalaci kamery. Z aplikace lze přístroj ovládat, sledovat živé dění před objektivem a provádět další operace, ale také spravovat další zařízení pro chytrou domácnost z rodiny Tapo. Nová třetí verze aplikace navíc podporuje i produkty značky Kasa.

Cena a dostupnost

Kamera je k dostání za cenu od 1.040 Kč.

Zveřejněno: 27. 10. 2023