Google uvádí Android 12 pro televize

Co se týče smartphonů, zde už pár výrobců oznámilo, že update na novou verzi platformy od Googlu přinesou již brzy. Ale jak je to s televizemi?

Google oznámil uvedení Android TV 12, tedy varianty nejnovější verze svého operačního systému pro televizory. Asi nejdůležitější novinkou je nový rámec pro přepínání mezi obnovovacími frekvencemi, který má zajistit přechody mezi obsahy ve 24 fps / 25 fps / 50 fps / 60 fps atd., bez vnímatelných sekání.

K dalším novinkám patří uživatelské rozhraní ve 4K rozlišení (doposud šlo o 1080p Full HD) a různé vychytávky v tomto rozhraní, včetně například rozostření a zaostření, indikátorů mikrofonu a kamery, abyste věděli, zda jsou tyto doplňky v televizi právě aktivovány, a podpory HDMI CEC 2.0 pro lepší spolupráci různých zařízení.

Další detaily však zatím nejsou známy. Existují například samostatné buildy Androidu 12 pro zařízení s Android TV a Google TV. Například co se týče Chromecastu, Google zatím neoznámil, zda ho bude aktualizovat nad rámec současného stavu na úrovni Androidu 10.

Zveřejněno: 07. 12. 2021