HBO Max přichází i do Česka, Velkou Británii zatím míjí

Streamovací služba HBO Max bude od března dostupná na 15 nových evropských trzích včetně České republiky. Dočkáme se jí tak dříve než Britové.

Služba HBO Max byla spuštěna v květnu 2020, ale už nyní se hovoří o tom, že v současné podobě příliš dlouho nevydrží. HBO totiž vlastní WarnerMedia, jenže tato společnost se odštěpuje jako samostatný subjekt v rámci fúze s Discovery, kterou plánuje mateřská firma WarnerMedia, operátor AT&T. Následně (cca v polovině letošního roku) by HBO Max a Discovery+ mohly být spojeny do jedné služby, nicméně zatím není jasné, pod kterým z obou názvů to bude.

O výše uvedeném se však prozatím jen spekuluje. Jedno je jisté – Češi (a společně s nimi třeba i Slováci) si službu HBO Max budou moci oficiálně objednat v březnu 2022. Kromě zemí bývalého východního bloku je v novém seznamu třeba i Nizozemsko nebo Portugalsko.

K předchozímu rozšíření HBO Max došlo v říjnu 2021, kdy služba jmenovitě dorazila do Španělska, Andorry, Norska, Švédska, Dánska a Finska. Konkurenční Disney Plus oznámila, že letos v létě přijde do 42 nových zemí a 11 teritorií. Opět včetně České republiky.

Zveřejněno: 04. 02. 2022