Herní konzole Xbox 360 bude brzy méně podporována

Herní konzole Xbox 360 od Microsoftu teď bude podporována méně než doposud, protože Microsoft se rozhodl uzavřít online obchod s hrami a filmy.

To samozřejmě platí pouze pro tuto konzoli – pro konzole Xbox One a Series X | S i zařízení s Windows 10 bude obchod stále otevřen. Po 29. červnu 2024 si však pro Xbox 360 nebudete moci koupit žádný nový film ani hru. Doposud zakoupené hry sice na konzoli budete moci hrát stále, ale u filmů je situace definitivní.

Herní konzole Xbox 360 je dnes již téměř 18 let stará a pro Microsoft je zřejmě nevýhodné ji udržovat. Nicméně hry pro Xbox 360 si budete moci zahrát i na novějších konzolích, a to s technologiemi, které tato starší konzole nepodporovala. Jedná se například o FPS Boost, Auto HDR či rychlejší načítání.

Filmy a televizní obsah, které jste si v minulosti pro Xbox 360 pořídili, si budete moci i nadále pustit na zařízeních s Windows 10 a novějšími, na Xbox One a Xbox Series X | S. Veškerý obsah, který jste si pořídili na Xbox 360 Store, zůstane podle Microsoftu ve vaší knihovně právě pro tato zařízení.

Zveřejněno: 22. 08. 2023