Herní monitor od Samsungu má 55 palců

Chcete si zahrát hry na obrazovce velikosti televize, ale s výhodami herního monitoru? Pak můžete zkusit novinku od Samsungu.

Ta nese označení Odyssey Ark a jedná se o monitor s úhlopříčkou 55 palců, který má zakřivení o poloměru 1000R. Využívá technologii Quantum Matrix Technology s Quantum mini-LED. Znamená to, že hraní v HDR bude tenhle „drobek“ zvládat dost dobře.

V rozlišení 4K zvládá Odyssey Ark obnovovací frekvenci až 165 Hz, což se bude hodit jak fanouškům platformy PC, tak majitelům herních konzolí. Monitor dále disponuje rozhraním HDMI 2.1, a tak je kompatibilní s VRR (variabilní obnovovací frekvencí).

K důležitým funkcím monitoru Ark patří tzv. „cockpit mode“ neboli režim kokpitu, což je v zásadě možnost otočit monitor o 90 stupňů a používat ho na výšku. Známe ho také jako režim pivot. Integrované nastavitelné obrazové režimy se pak dají upravovat pomocí ovladače Ark Dial, který v tomto případě disponuje solárním panelem a portem USB typu C pro nabíjení.

Samsung Odyssey Ark nicméně není úplně nejlevnější záležitostí. Tenhle monitor si můžete koupit za 3.500 dolarů, tedy v přepočtu asi 85 tisíc korun.

Zveřejněno: 23. 08. 2022