iFi má nový DAC a zesilovač pro sluchátka

Společnost iFi uvede na trh nový DAC (digitálně-analogový převaděč) pro sluchátka kombinovaný se sluchátkovým zesilovačem, který je výjimečný nejen svým designem.

Kombinace přenosných DAC a sluchátkových zesilovačů je doménou výrobce, který teď představil model iDSD Diablo 2. Novinka uživatelům slibuje, že se jedná o dosud nejvýkonnější model značky. Oproti předchůdci se liší třeba využitím dvojice DAC čipů značky Burr-Brown, které se zde snoubí s „domácí“ architekturou značky iFi.

Co se týče podporovaných formátů, zvládá iFi iDSD Diablo 2 všechny úrovně DSD až po DSD512 a také soubory typu PCM až do kvality 32 bitů / 768 kHz. Kromě toho dokáže zařízení dekódovat a „upsamplovat“ MQA soubory až do 384 kHz. Dále tu máme podporu bezztrátového přenosu přes Bluetooth aptX Lossless, což znamená bezdrátové streamování v CD kvalitě (16 bit / 44,1 kHz).

Na jedno nabití baterie zvládne zařízení hrát zhruba 6 až 12 hodin. Což samozřejmě závisí i na hlasitosti, ale i použitého výkonu a citlivosti sluchátek.

Zveřejněno: 15. 11. 2023