IKEA má gramofon, k němuž ladí nábytek

Nábytkářský gigant IKEA se spojil se skupinou Swedish House Mafia a představil nový gramofon, který ladí se sérií stejnojmenného nábytku.

Gramofon náleží do řady Obegränsad (což švédsky znamená bez hranic) a na první pohled zaujme neotřelým designem. Ten je totiž až záměrně minimalistický, zařízení v podstatě vypadá jako krabička s talířem.

O technických detailech nového gramofonu toho zatím moc nevíme, snad jen to, že uvnitř se nachází integrovaný předzesilovač a napájení probíhá prostřednictvím USB kabelu. Přenoska a jehla jsou vyměnitelné a podle společnosti IKEA jsou dobře známého původu a výborné kvality.

Gramofon Obegränsad spolupracuje s Bluetooth reproduktory Eneby, a na rozdíl od nich u něj ještě neznáme cenu. Zmíněné repráky vyjdou v české IKEA na 1 690 Kč. Co se týče gramofonu, nejde přitom o první pokus nábytkářského řetězce v této oblasti. Už v roce 2020 firma představila podobné řešení v rámci jiné série s názvem Frekvens, ale navzdory tomu, že ono představení bylo oficiální, gramofon Frekvens se do prodeje nikdy nedostal.

Zveřejněno: 09. 06. 2022