Jaká nejstarší pračka LG ještě pere v Peru?

Ačkoliv nás trendy a kola ekonomiky nutí kupovat nové vybavení domácnosti ideálně každých pár let, zaměřila se LG tentokrát spíše na udržitelnost v pravém slova smyslu.

Je to spíše taková drobná zajímavost, ale i do našich končin se dostala zpráva, že jihokorejský výrobce hledal v Peru nejstarší funkční pračku svých značek v zemi. Chtěl tím demonstrovat extrémní výdrž a odolnost svých výrobků.

Nakonec se zjistilo, že vůbec nejstarší pračka v Peru, kterou LG vyrobila, je téměř tři desítky let stará. A stále pere. Úplnou vítězkou soutěže se stala Carmen Mayhua z Limy se svým modelem Goldstar z roku 1993.

Zajímavostí je, že stejná rodina stále sleduje televizi značky Goldstar ze stejného roku. Za jejich loajalitu věnovala LG rodině Mayhua moderní pračku LG s horním plněním vybavenou technologií TurboWash 3D.

To však není jediná zajímavost podobného typu. V jižní Korei například majitelé 20 let staré sušičky Goldstar zařízení vrátili výrobci s tím, že by pro ně byla ostuda vyhazovat tak skvělý spotřebič, který ještě stále dobře funguje.

Zveřejněno: 10. 02. 2022