Limitovanou edici CD přehrávače Shanling nejspíš neseženete

Společnost Shanling svůj zatím poslední CD přehrávač, model CD-T300, představila v roce 2004. Po 20 letech se však vrací s další limitovanou edicí…

Novinka nese modelové označení CD-T35 a počtem je omezena na 99 kusů. Což znamená, že i když budete mít 17 000 dolarů (necelých 400 tisíc korun) na její pořízení, je natolik exkluzivní, že se k ní dostane jen málokdo.

Součástí CD přehrávače je DAC AK4499EQ od japonské společnosti AKM, který firma Shanling použila už u svých hudebních přehrávačů M8 a M9. Zajímavostí je, že tento DAC přestal být vyráběn v roce 2020 poté, co v továrně AKM vypukl požár. A Shanling za zbývající kusy evidentně nabídl nejvíc.

Zařízení disponuje také „vnitřnostmi“ od společnosti Philips, konkrétně přehrávačem CD-Pro 2. Ten se vyznačuje například pokročilým systémem dekódování pro bezchybné čtení disků a nachází se v přepracovaném kovovém těle.

Zajímavostí (oproti 20 let starému předchůdci) je také operační systém na bázi Androidu, díky kterému můžete tento přehrávač použít také pro streamovací služby. Celé to navíc pohání osmijádrový čipset Qualcomm Snapdragon.

Zveřejněno: 08. 01. 2024