Luxusní repráky vznikají i na Východě

High-endové reproduktory nevznikají jen v renomovaných amerických, britských nebo skandinávských firmách. Příkladem může být Estelon, značka z Estonska, která se odlišuje minimálně originálním designem.

Nejnovější přírůstek v jejím portfoliu nese označení Estelon Extreme MkII a jedná se o vlajkový reproduktor, který na výšku měří přes dva metry a disponuje jedinečným dvou-modulárním designem. Díky němu mohou sami uživatelé přizpůsobit výšku horní části reproduktoru, jakož i hloubku výškového reproduktoru. Dalo by se říct, že jde o inovativní způsob fyzické kalibrace v místnosti.

Navíc díky tomu, že se tělo reproduktorů skládá ze dvou modulů, jsou horní měniče izolovány od spodních basových reproduktorů, čímž je izolováno vzájemné ovlivňování vibracemi (především tedy zdola nahoru).

Tyhle reproduktory však přirozeně nejsou pro každého. Může se totiž docela dobře stát, že vás pár vyjde na stejnou cenu jako „zbytek“ domu. Zaplatíte za něj totiž 198 tisíc eur, což je v přepočtu přibližně 5 milionů korun. Tak co, jdete do druhé hypotéky?

Zveřejněno: 21. 12. 2021