Luxusní zesilovač Goldmund rozhodně není pro každého!

Prémiová značka Hi-Fi Goldmund představila luxusní zesilovač Telos 2800, který rozhodně není za hubičku, ale to se dalo i čekat…

Zesilovač Goldmund Telos 2800 si mohou dovolit skutečně jen ti nejmovitější zákazníci, kteří nemají hluboko do kapsy a dát 125 tisíc liber (přes 3 a půl milionu korun) za jednu komponentu svého Hi-Fi systému pro ně není problém.

Podle výrobce je toto zařízení „milníkem v oblasti vysoce věrného zvuku“, a za ty peníze bychom tak nějak očekávali, že to tak skutečně bude. Z pochopitelných důvodů si to nemůžeme ověřit, ale Goldmund byl vždycky jedním z etalonů ve svém segmentu.

Oproti předchůdcům se vylepšení dočkal v oblasti výkonu, ale i chlazení – vždyť inovovaný chladič zabírá celý zadní panel modelu Telos 2800. Výkon se však mimochodem odrazil i na hmotnosti – zesilovač váží ohromných 59 kilo a pokud ho někdy svému movitému klientovi budete instalovat, musíte dát dobrý pozor, aby vám nevypadl z rukou. Jinak si rovnou můžete brát druhou hypotéku, protože tohle běžná „pojistka na blbost“ nejspíš nepokryje.

Zveřejněno: 12. 01. 2024