Majitelé televizí Samsung přijdou o aplikaci Steam Link

Portál FlatpanelsHD citoval fóra na sociální síti Reddit, podle kterých přijdou majitelé televizí Samsung o aplikaci Steam Link.

Tato aplikace umožňovala (a dosud umožňuje) streamování her z PC se Steamem na obrazovku televizoru přes místní síť. Hry jste pak mohli hrát s kompatibilním herním ovladačem. Na televizorech značky Samsung byla představena v roce 2017 (se zpětnou kompatibilitou i pro smart TV z roku 2016) a k dispozici byla až dosud – a to na základě partnerství Samsungu s vývojářem herní platformy Steam, společností Valve.

Jenže podle všeho se obě firmy rozkmotřily a od 30. listopadu už aplikace fungovat nebude – a to ani u majitelů TV, kteří už ji mají stáhnutou. Celá situace poukazuje na jednu smutnou skutečnost. A sice že majitelé elektronických zařízení včetně televizí v dnešní době digitálních downloadů bez fyzického média částečně ztrácejí svoje vlastnická práva na základě jednostranného rozhodnutí výrobce daného zařízení nebo vývojáře systému. Přestává tak být automatické, že funkci, kterou jste si v podstatě dříve v rámci většího balíčku (zařízení) zaplatili, budete mít i za rok nebo za dva právo používat.

Zveřejněno: 16. 10. 2023