Melco uvádí přepracované Hi-Fi zařízení pro přehrávání hudby z SSD

Melco Audio uvádí svoje cenově nejdostupnější zařízení pro přehrávání digitální hudby. Tzv. hudební knihovnu postavenou okolo SSD úložiště lze kombinovat se stávajícími Hi-Fi sestavami.

Novinka s označením Melco N50 je ručně vyráběna přímo v Japonsku a je dostupná ve stříbrné (N50-S38) a černé (N50-S38B) barvě. Tělo přístroje je vyrobeno z 1,7mm plechu a chlubí se například technologií filtrování šumu u připojení napájecího kabelu. Jinak zde výrobce využívá svůj tradiční minimalistický design, který je možné zkombinovat takřka s čímkoliv.

K vylepšením oproti předchozím modelům této kategorie patří třeba pokročilá základní deska s 3,84TB SSD diskem zkombinovaným s novou SSD kolébkou, přepracované nohy, které izolují vibrace, nebo nový dynamický zdroj slibující až o 25 procent vyšší výstupní výkon.

Na zadním panelu najdete kromě jiného čtveřici USB portů, z toho jeden port USB 3.0, port pro rozšíření, port pro zálohu a dále USB DAC výstup pro připojení USB DAC, zesilovačů vybavených USB DAC nebo aktivních reproduktorů.

Když hovoříme o cenové dostupnosti a zároveň o ruční výrobě v Japonsku, je jasné, že úplná láce tenhle přístroj nebude. Ostatně jako Hi-Fi komponenta je stále určený spíše pro fajnšmekry. Zakoupíte ho už nyní za 4 999 liber, což je v aktuálním přepočtu více než 150 tisíc korun.

Zveřejněno: 29. 10. 2021