Mercusys MR47BE: Nový třípásmový router s WiFi 7 pro moderní domácnost

Mercusys přichází na trh s novým třípásmovým WiFi 7 routerem MR47BE. Model, který dosahuje rychlosti až 9,3 Gb/s, poskytuje rychlé a plynulé bezdrátové i kabelové připojení pro kvalitní streamování v rozlišení 4K/8K, ničím nerušené používání AR/VR aplikací a surfování i stahování bez omezení.

Nový standard WiFi 7 posouvá domácí síť na vyšší úroveň. Díky modulaci 4K-QAM poskytuje vysokou datovou propustnost až 46,1 GB/s na frekvencích 2,4, 5 a 6 GHz se šířkou pásma až 320 MHz. Současně nabízí nižší latenci, silnější ochranu proti rušení a vyšší účinnost při vysokém výkonu. S technologií Multi-Link Operation (MLO) dokáže router na nejnovějším Wi-Fi standardu výrazně zvýšit spolehlivost i nedávno vzniklých aplikací. Uživatelé tak mohou bez obav vstoupit do světa rozšířené nebo virtuální reality.

Router Mercusys MR47BE disponuje čtveřicí 2,5 Gb/s portů pro maximální využití výkonu kabelem připojených zařízení, jako jsou stolní počítače, chytré televize či herní konzole. Maximální pokrytí kvalitním a stabilním signálem pro bezdrátově připojená zařízení poskytuje šest všesměrových antén s vysokým ziskem a integrovanými zesilovači. Signál Wi-Fi se tak dostane dále a v jeho cestě jej nezastaví ani zdi. S podporou technologie Beamforming, která soustředí sílu signálu přímo k detekovaným připojeným zařízením, se ještě více zesiluje jeho stabilita. Takto dokáže obsloužit více než 300 zařízení.

Nový router je plně kompatibilní se systémem EasyMesh. Uživatelé tak mohou vytvořit domácí mesh síť s jedním názvem a heslem a s jakýmkoliv jiným přístupovým bodem, který také podporuje tuto technologii, přitom nezáleží na výrobci. Vznikne tak flexibilní, škálovatelná a bezproblémová Wi-Fi síť pro celou domácnost. Lze ji samozřejmě rozšiřovat i na zahradu, k venkovnímu bazénu či do dílny.

Mercusys myslí i na bezpečnost. Uživatele chrání pomocí nejnovějšího bezpečnostního standardu WPA3 se 128bitovým šifrováním a hackerům tak komplikuje rozšifrování hesla a odcizení citlivých dat. Kromě robustní ochrany před vnějšími vlivy, jako je útok hrubou silou, poskytuje pomocnou ruku rodičům pro vytvoření online prostředí. Pomocí uživatelských profilů je možné řídit přístupy k síti a nastavovat různým uživatelům časové limity strávené na internetu, samozřejmostí je i blokace nevhodných stránek.

Nastavení routeru je velmi jednoduchý proces, který zabere jen několik minut. Celý postup zvládne i laik, a to díky aplikaci Mercusys.

Zveřejněno: 25. 06. 2024