Mesh síť Deco X10 s vysokým dosahem v každém rohu

Nový mesh systém z řady Deco, za kterou stojí výrobce síťových zařízení a produktů chytré domácnosti, společnost TP-Link, dokáže vytvořit rychlou a spolehlivou dvoupásmovou síť založenou na standardu WiFi 6. Sada jednotek Deco X10 eliminuje takzvané mrtvé zóny a vnese kvalitní připojení i tam, kde bylo dříve jen těžko dostupné.

Deco X10 poskytuje domácí síť až pro 120 připojených zařízení, která funguje bez výpadků a prodlev, načítá se rychleji a je dostupná i v tom nejvzdálenějším koutě domu nebo na zahradě. Disponuje umělou inteligencí (AI-Driven Mesh), což znamená, že používá sofistikované algoritmy a má schopnost automatického učení. Díky podpoře WiFi 6 si tak uživatelé vychutnají domácí internet naplno a bez jakéhokoliv omezení, a to rychlostí až 1500 Mb/s: v pásmu 5 GHz 1201 Mb/s a až 300 Mb/s v pásmu 2,4 GHz.

Nabitý moderními technologiemi

Jednotky jsou vybaveny technologiemi MU-MIMO a OFDMA. Díky nim mohou připojená zařízení současně přijímat data a efektivněji využívat celou šířku pásma, což má za následek vyšší rychlost, nižší latenci sítě i vyšší kapacitu. Hustý provoz v síti je tak efektivní bez ohledu na to, kolik obrazovek nebo zařízení je současně zapnuto. Lze tak bez obtíží procházet web, sledovat online filmy v rozlišení 4K, stahovat, hrát online hry a mít v provozu zařízení chytré domácnosti.

Technologie BSS Coloring a Beamforming, kterými je systém DECO X10 vybaven, aktivně pomáhají k čistotě připojení, čímž také zlepšují kvalitu sítě. Cíleně soustředí sílu signálu přímo k připojeným zařízením, i když jsou třeba v pohybu, a minimalizují rušení od okolních Wi-Fi sítí.

Mesh síť pro co nejlepší pokrytí

Aby byl domácí roaming co nejjednodušší, spolupracující jednotky Deco vytvářejí jednotnou mesh síť Wi-Fi s jedním názvem (SSID). Telefony nebo tablety, se kterými se uživatelé pohybují po domě, se automaticky připojují k nejrychlejší jednotce bez prodlev a výpadků. Mesh síť lze libovolně rozšiřovat o další jednotky řady Deco.

Jedna jednotka Deco X10 pokryje plochu 190 m². Přidáním další se tento prostor rozšíří až na 360 m² a tři jednotky pokryjí plochu až 520 m².

Jednotka Deco X10 je na trhu dostuponá jako jeden přístroj - s možností dokoupení libovolného počtu dalších jednotek, ale rovnou i jako sada dvou nebo tří jednotek.

Snadné nastavení ve třech krocích

Efektivní správa celé domácí sítě probíhá pomocí aplikace TP-Link Deco, která je dostupná v češtině i slovenštině. Stačí tři jednoduché a intuitivní kroky a síť je připravena. Lze vytvářet vlastní nastavení, spravovat všechna připojená zařízení či nastavovat síť pro hosty. To vše třeba i pomocí hlasových asistentů jako je Amazon Alexa nebo Google Assistant. Díky řadě bezpečnostních funkcí je možné také blokovat stránky s nevhodným obsahem, filtrovat obsah či si vytvářet vlastní statistky k celkové analýze využití sítě.

Zveřejněno: 18. 04. 2024