Monitor Corsair si můžete prohnout

Unikátní herní monitor značky Corsair můžete používat jako plochý monitor, případně ho manuálně prohnout pro lepší herní zážitek, a to v zakřivení 800R.

Corsair Xeneon Flex 45WQHD240, tak se jmenuje plným názvem tento 45palcový „drobek“, který je ještě ke všemu jedním z prvních OLED monitorů s 240Hz obnovovací frekvencí na světě. Vypadá to, že je monitor vybavený stejným OLED panelem jako nedávno představený monitor LG, jen s tím rozdílem, že ve verzi od Corsairu jde ohnout.

Dosavadní (QD-)OLED monitory s vysokou obnovovací frekvencí z dílny například Dell Alienware měly úhlopříčku jen 34 palců a 144 Hz. Zvětšení úhlopříčky a zvýšení obnovovací frekvence je tak výrazným krokem kupředu.

Co se týče použitých technologií, chlubí se Corsair rozlišením 3440×1440 pixelů s poměrem stran 21:9, maximálním jasem 1000 nitů či antireflexním povrchem. Navíc je k dispozici speciální „sofistikovaný systém prevence vypalování [pixelů]“ s tříletou zárukou právě na vypalování pixelů. Za zmínku stojí ještě podpora VRR hraní s technologiemi Nvidia G-Sync a AMD FreeSync Premium.

Zveřejněno: 30. 08. 2022