Netatmo představuje svoji chytrou sestřičku Omajin, dostupná chytrá zařízení pro domácnost

Francouzská společnost Netatmo, která je vám známa jako lídr v řešeních pro chytrou domácnost, uvádí na trh novou značku produktů Omajin.

Společnost Netatmo, založená v roce 2011, se specializuje na chytré produkty pro chytrou domácnost. Se svými produkty, z oblasti bezpečnosti, komfortu bydlení a sledování počasí, cílí především na technologicky zaměřené a pragmatické zákazníky, kteří chtějí pro svůj dům jen to nejlepší.

„Chceme oslovit širší publikum,“ uvedl Alexandre Menu, generální ředitel společnosti Netatmo. „Se značkou Omajin přispějeme k demokratizaci trendu chytré domácnosti zpřístupněním produktů, které uživatelům usnadní jejich každodenní život.“

Jako mladší sestra značky Netatmo se Omajin soustředí na cenově dostupné produkty, které se snadno instalují, a snadno používají, a v dynamickém světě se zaměří na co nejširší publikum.

„Omajin využívá k oslovení nové skupiny zákazníků na trhu zkušenosti značky Netatmo a také argument kvality, spojené se společností Legrand,“ dodává Alexandre Menu.

Sesterská společnost Netatmo zároveň pokračuje ve vývoji produktů, které doplňují její současné produktové řady a jsou součástí ucelených, technologicky vyspělejších ekosystémů. Vznikají tak dva odlišné, ale vzájemně se doplňující světy, které budou koexistovat v budoucnosti chytrých domácností.

První produkty Omajin

První vlnu produktů uvedl Omajin na trh už v září. Jde o chůvičku, solární kameru, vnitřní/venkovní bezpečnostní kameru, videozvonek a inteligentní zásuvku.

Chůvička

Chůvička s kamerou značky Omajin přináší dětem bezpečí a rodičům klid. Má širokoúhlou kameru, noční vidění, detekci pláče, horizontálně se otáčí, a dokonce může svítit nebo přehrávat tichou hudbu či bílý šum. Když se dítě probudí a začne plakat, dostanou rodiče upozornění na smartphone. Prostřednictvím mobilní aplikace mohou kontrolovat i teplotu a vlhkost v místnosti.

Solární kamera

Kamera bez potřeby elektrické zásuvky nebo kabelu se dobíjí pomocí solární energie. Disponuje funkcí detekce pohybu, nočním viděním a vysokým rozlišením 1080p. Solární kamera rozlišuje mezi lidmi a zvířaty, takže se uživatelé mohou soustředit pouze na důležitá oznámení. Se 105dB sirénou a integrovaným reproduktorem i reflektorem také ihned odradí narušitele. Záznamy se automaticky ukládají na kartu microSD nebo do zabezpečeného cloudu.

Bezdrátová vnitřní/venkovní bezpečnostní kamera

Bezdrátová bezpečnostní kamera Omajin umožní kontrolovat dění uvnitř i vně domu. Nabízí široký, 140stupňový pozorovací úhel a obraz v kvalitě HD 2K+. Kamera rozlišuje mezi lidmi a zvířaty, takže je uživatel upozorněn pouze v případě důležité události. Rovněž je možné přesně definovat sledovanou oblast a v případě detekce narušitele lze na dálku zasáhnout prostřednictvím obousměrného přenosu zvuku díky vestavěnému reproduktoru a mikrofonu. Kamera má baterii s kapacitou 9600 mAh, která vydrží několik měsíců. Na její vybití je uživatel upozorněn prostřednictvím oznámení ve smartphonu.

Bezdrátový videozvonek

Videozvonek Omajin disponuje rozlišením 2K+, nočním viděním a infračerveným filtrem. Když zazvoní host nebo doručovatel, obdrží uživatel oznámení na svůj smartphone a může pomocí integrovaného reproduktoru na dálku odpovědět. V případě pokusu o krádež nebo vandalství spustí zvonek silný alarm o hlasitosti 85 dB. S krytím IP65 je videozvonek odolný proti povětrnostním vlivům. Výdrž baterie je až deset měsíců a informaci o blížícím se vybití baterie dostane uživatel opět na mobil. .

Data stále k dispozici a ochrana proti povětrnostním podmínkám

Kamery, zvonek i chůvička umožňují použít pro lokální ukládání dat paměťovou kartu typu microSD. Uživatelé si mohou také předplatit zabezpečené cloudové úložiště s garancí uchovávání dat v rámci Evropy.

Venkovní produkty, jako jsou bezdrátový videozvonek, bezdrátová dohledová kamera a solární kamera, mají stupeň krytí IP55 nebo IP65, který jim zaručuje odolnost proti vodě i prachu.

Chytrá zásuvka

Chytrá zásuvka Omajin umožňuje uživatelům ovládat spotřebiče a světla pomocí smartphonu a snižovat tak spotřebu elektřiny.

Vše máte v mobilu

Pomocí mobilní aplikace Omajin lze naprogramovat spotřebiče (světla, topení, kávovar a další) podle vlastních zvyklostí. K omezení spotřeby energie některých spotřebičů lze použít funkci časovače. Jednoduchý a nenáročný design chytré zásuvky se hodí do každého interiéru a diskrétní kontrolka ukazuje, zda je zásuvka zapnutá nebo vypnutá. Díky připojení přes Bluetooth funguje zásuvka i v případě výpadku Wi-Fi sítě. Všechny produkty omajin se ovládají v prostředí mobilní aplikace omajin by Netatmo, která je k dispozici pro systémy iOS a Android. Ovládání je možné i hlasově.

Ceny a dostupnost

V České republice jsou produkty Omajin v prodeji u obchodníků Alza.cz, Datart a Smarty.cz, stejně jako na webu Heureka, za následující doporučené ceny:

             Solární kamera: 4 229,99 Kč

             Bezdrátová kamera: 2 949,99 Kč

             Bezdrátový videozvonek: 3 459,99 Kč

             Chůvička: 2 299,99 Kč

             Inteligentní zásuvka: 509,99 Kč

Ceny jsou včetně DPH.

Zveřejněno: 18. 10. 2024