Netypická kombinace: Notebook Alienware a procesor AMD

Pod značkou Alienware se poprvé po více než deseti letech představuje notebook, který je osazený procesorem od společnosti AMD.

Novinka s názvem Alienware m15 Ryzen Edition R5 je, jak již název napovídá, osazena mobilními procesory AMD Ryzen 5000 řady H, a kromě toho také notebookovou grafickou kartou Nvidia GeForce RTX řady 30. Vůbec poprvé je pak v 15“ notebooku značky Alienware použita operační paměť DDR4 taktovaná na frekvenci 3 200 MHz, jež je navíc rozšiřitelná samotným uživatelem.

Za zmínku stojí také využití ultranízké mechanické klávesnice, která byla vyvinuta ve spolupráci se společností Cherry, a u které si mimo jiné můžete nastavit i RGB podsvícení pro jednotlivé klávesy. Notebook m15 Ryzen Edition je také vůbec prvním notebookem značky Alienware s hedvábně hebkým a vysoce otěruvzdorným nátěrem, jenž je odolný vůči skvrnám a současně příjemný na dotyk. V neposlední řadě si hráči mohou vybrat z různých typů panelů obrazovky až po QHD 240 Hz nebo FHD 360 Hz pro dokonale plynulý obraz.

Zveřejněno: 12. 04. 2021