Nokia odhalila první „QLED“ LCD TV

Nokia není tak úplně proslulá jako výrobce televizí, ostatně svůj návrat v rámci Evropy v tomto segmentu prožila teprve nedávno. Nová řada jejích LCD TV disponuje 4K rozlišením a využívá kvantové tečky.

Televizory se přirozeně nevyrábějí ve Finsku, to by stály víc, a licenčně je produkuje společnost Streamview. Novou řadu pohání Android TV s přístupem k mnohým streamovacím službám jako Disney+ a Netflix. Televize jsou vybaveny 8GB úložištěm a čtyřjádrovým procesorem.

Televize budou prodávány jako QLED, protože uvnitř se nachází vrstvička z kvantových teček, jejímž účelem je rozšířit podporovanou barevnou škálu displeje. Díky Nokii se QLED technologie rozšíří i do cenově relativně dostupných TV.

Zařízení budou dostupná v úhlopříčkách mezi 43" a 70" za ceny od přibližně 650 do 1.600 eur. Vybavena jsou kromě jiného subwooferem a dále třemi porty HDMI 2.0, integrovanými technologiemi Wi-Fi a Bluetooth, integrovaným Chromecastem a herním režimem. Uvnitř se dále nacházejí tunery typu DVB-T2, S2 a C.

Zveřejněno: 27. 01. 2022