Notebooky nové řady Dell XPS jsou tu

Společnost Dell Technologies uvádí na trh nové notebooky série XPS. K zásadním vlastnostem jednotlivých modelů patří hliníkové tělo nebo integrovaná umělá inteligence.

Novinky jsou k dispozici s displeji o úhlopříčkách 13, 14 a 16 palců a stále zůstávají kompaktní, a to i díky minimálním rámečkům kolem displejů. Tyto displeje jsou mimochodem navíc vybaveny krytem Gorilla Glass 3, který je chrání před poškozením.

Všechny nové notebooky Dell XPS běží na procesorech Intel Core Ultra, které podporují umělou inteligenci a jsou vybaveny přidanou jednotkou NPU neboli neural processing unit. Tato technologie umožňuje navýšit pracovní výkon, aniž by přitom byly kladeny zvýšené nároky na baterii.

Vrcholným modelem je Dell XPS 16, který disponuje vysokým výkonem i pro náročné výpočetní úlohy. Kromě procesoru Intel Core Ultra je vybavený i některou z grafických karet Nvidia GeForce RTX. 14palcová varianta (na úvodním obrázku) je v porovnání s tou 16palcovou o 21 procent lehčí, ale i tak zvládne náročné úkoly.

A nakonec 13palcový Dell XPS 13 je ze všech novinek přirozeně nejkompaktnější.

Zveřejněno: 08. 01. 2024