Nová řada TV Sony: Top model nabídne vyšší jas

Japonská Sony letos na veletrhu CES v Las Vegas nevystavovala, což bylo pro všechny poměrně překvapivé. Teď se však vrací na scénu a uvádí svoji inovovanou řadu televizí pro letošní rok.

V roce 2023 zůstává Sony u technologie QD-OLED a zatím se tedy vyhýbá MLA. Top modelem je Sony A95L, což je TV, která je podle výrobce „až o 200 %“ jasnější než loňský předchůdce, A95K. A95L podle všeho využívá QD-OLED panel druhé generace od společnosti Samsung Display, i když oficiálně to potvrzeno nebylo.

K tomuto panelu však japonský výrobce přidal vlastní chlazení a systém tepelné analýzy, řízený čipem s názvem Cognitive Processor XR. Zatímco A95K je dostupný jen v úhlopříčkách 55" a 65", A95L pak přidává i 77". Součástí balení je i kamera Bravia CAM, kterou připnete k horní hraně televize a dostanete pár funkcí navíc, třeba videohovory, automatickou úsporu energie nebo dokonce optimalizaci zvuku podle toho, kde v místnosti sedíte (což na jednu stranu zní trochu děsivě). K ostatním modelům Sony TV pro rok 2023 si tuto kameru můžete dokoupit volitelně.

Zveřejněno: 02. 03. 2023