Novou 3fázovou UPS CyberPower zasunete do racku

CyberPower představil nový model ve své řadě online třífázových zdrojů nepřerušovaného napájení (UPS). Je určen přímo do datových center pro záložní napájení serverů, datových úložišť, síťových prvků, bezpečnostních a nouzových systémů a zařízení na která jsou kladeny nejvyšší nároky na spolehlivost a dostupnost. To vše dokáže plnit nový model UPS CyberPower RT33010KE, který lze nainstalovat rovnou do racku.

Produkt využívá online topologii s dvojitou konverzí a je obvykle integrován v zázemí kritického zajištění výrobní nebo řídicí technologie, například v serverové místnosti nebo v datovém centru. Díky integrované technologii IGBT a inteligentnímu řízení na bázi DSP vytváří UPS RT33 menší vstupní celkové harmonické zkreslení (THDi), čímž dosahuje vyšší energetické účinnosti, až 98 % v ECO režimu. To také znamená menší uvolňování tepla a nižší spotřebu v klidovém režimu, a tedy nižší provozní náklady a menší nepříznivý vliv na životní prostředí. Vyznačuje se také vysokým účiníkem, který se blíží hodnotě 1, což v jednoduchosti znamená, že UPS s vyšší efektivitou zajistí záložní napájení pro více kritických zařízení s vyšším celkovým příkonem. K dlouhověkosti přispívá i inteligentní řízení celého procesu nabíjení a vybíjení, a tím se efektivně prodlužuje životnost baterie. 

UPS řady RT33 je k dispozici v provedení 10 000 VA, a v případě potřeby lze paralelně přidávat další UPS pro dosažení kritické dostupnosti i v případě nečekaných poruch UPS.


Instalace

Modely UPS v provedení do racku jsou firemní klientelou žádány nejčastěji, a proto i model RT33 přichází v této podobě a je kompatibilní se standardní 19”rackovou skříní, kde zabere 3 pozice (3U). Pro vyšší jednoduchost a rychlost instalace je součástí balení i kolejnička pro montáž do racku, včetně nezbytných úchytů.  V případě rozšíření o bateriové moduly je instalace „náročnější“ jen o propojení odpovídajících kabelů. Výhodou je, že tyto moduly můžete na sebe vrstvit, připojovat, a navyšovat tak potřebnou dobu zálohy.

V případě, že není k dispozici serverová skříň, lze UPS postavit i na výšku (tower), a tomu je uzpůsoben i čelní displej, jehož provedení je také výraznou inovací v řadě 3fázových UPS.


Ovládání a konfigurace

Velký 5,5” dotykový barevný grafický LCD displej poskytuje více informací a je pro zákazníka jednodušší na ovládání. Podle nainstalované polohy UPS lze LCD displej nakonfigurovat na vertikální nebo horizontální zobrazení v nastavení UPS.

Systém lze konfigurovat na 3-vstupní/3-výstupní fáze nebo 3-vstupní/1-výstupní fáze podle potřeb uživatelů. Jedná se o první model CyberPower s touto vlastností.


Nejdůležitější změny oproti předchozím 3fázovým modelům jsou možnost montáže do racku, vysoký účiník 1, na výstupu mohou být 3 nebo 1 fáze a nejviditelnější změnou je barevný grafický displej na čele UPSky.


Zveřejněno: 30. 05. 2024