Nový 5G router od TP-Link přivede vysokorychlostní internet kamkoliv

Společnost TP-Link uvádí na český trh nový bezdrátový router Archer NX200 s integrovaným 5G modemem, který poskytne vysokorychlostní a stabilní připojení pro domácí i menší kancelářské sítě kdekoliv, kde je dostupný mobilní signál 5G nebo LTE.

Archer NX200 podporuje standard WiFi 6, což poskytne přenosové rychlosti až 1,8 Gb/s. Tento významný rychlostní skok oproti předchozím standardům Wi-Fi zaručuje, že lze streamovat UHD videa, hrát online hry nebo provádět videohovory bez zpoždění. WiFi 6 zlepšuje celkovou kapacitu sítě, a tak může být připojeno současně mnohem více zařízení.

Bezdrátový router Archer NX200 je vybaven dvoupásmovou technologií, která pracuje na frekvencích 2,4 GHz a 5 GHz. Frekvence 2,4 GHz poskytuje delší dosah signálu a rychlost 574 Mb/s, což je ideální pro základní úkoly, jako je prohlížení webu či používání e-mailu. Frekvence 5 GHz naopak nabízí vyšší rychlost 1201 Mb/s a je vhodná pro náročnější aplikace, jako je streamování, videokonference nebo hraní her.

Stačí jen vložit datovou SIM kartu

Router se k 5G síti (v případě její nedostupnosti k 4G-LTE síti) připojí automaticky. Stačí k tomu běžná datová SIM karta. V místech, jako jsou chaty, chalupy nebo jiné pro tradiční širokopásmové nebo kabelové instalace hůře dostupné, je takové připojení ideální. Je levné a je k dispozici okamžitě. Často jej také využijí stánkaři či pořadatelé různých akcí.

Designově nenápadný router o velikosti 9,9 × 9,9 × 19 cm tak stačí postavit na pevnou plochu, připojit jej k elektrické síti a začít surfovat. Díky svým kompaktním rozměrům je možné i jeho nenápadné ukrytí.

Další možnosti využití

Archer NX200 je kompatibilní s produkty podporujícími technologii EasyMesh, a tak umožňuje vytvořit flexibilní a cenově dostupnou mesh síť s jednotným heslem i názvem Wi-Fi, která zajistí bezproblémové pokrytí celé domácnosti. Takové řešení je ideální pro zbavení se takzvaných mrtvých zón.

Gigabitový port WAN/LAN umožňuje routeru fungovat i v režimu tradičního bezdrátového routeru, který je kompatibilní s kabelovými, optickými a DSL modemy. Pokud jej uživatelé nastaví jako bezdrátový router, 5G/LTE připojení zafunguje jako záložní varianta, což poskytuje dostatečnou záruku pro spolehlivé a ničím nepřerušované internetové připojení.

Zveřejněno: 17. 07. 2024