Nový AV receiver Onkyo vám do domácnosti přinese špičkovou kvalitu

Společnost Onkyo přináší na trh nový AV receiver TX-RZ70, který podle jejích slov přinese zákazníkům do domácností zpracování zvuku na studiové úrovni.

Jedná se o jednu z prvních novinek japonské značky od doby, co nedávno málem zkrachovala a zachránila ji Premium Audio Company (PAC). Novinka se může chlubit 11.2kanálovým provedením se 140 watty výkonu na kanál, rozhraním HDMI 2.1 a podporou rozlišení 8K a 4K.

Interní digitálně-analogový převod je řešen formou 32bitových DAC ESS Sabre, které jsou v tomto segmentu standardem, nicméně výrobce nikde neuvádí, kolik těchto DAC a jakých konkrétně se v AV receiveru nachází.

Co se týče možností streamování, mohou se noví majitelé AV receiveru Onkyo TX-RZ70 těšit na Spotify Connect, Apple Music skrze AirPlay 2 nebo také Amazon Music, Deezer, Pandora a Tidal – to vše prostřednictvím DTS-PlayFi. V průběhu září by měla dorazit také aktualizace firmwaru zařízení na Roon Readiness a chystá se i systémová integrace pro kompatibilitu se zařízeními Sonos.

Za nový AV receiver zaplatí zájemci 3.299 eur čili v přepočtu necelých 78 tisíc korun. Aspoň na tolik byla stanovena doporučená koncová cena.

Zveřejněno: 03. 04. 2023