Nový bateriový reproduktor Electro-Voice Everse 12

Společnost Electro-Voice představuje bateriový reproduktor Everse 12, který nabízí profesionální zvuk v mimořádně kompaktním, lehkém a odolném provedení. Jde o dvoupásmový 12" reproduktor, který je napájen bateriemi a umožňuje bezdrátové připojení přes Bluetooth nebo USB.

Everse 12 má maximální úroveň akustického tlaku 126 dB a je tady ideální pro uživatele, kteří hledají vysoký výkon, flexibilitu a mobilitu pro živé vystoupení, prezentace, fitness nebo party ozvučení a speciální eventy. Velkým přínosem je vestavěný digitální mix s efekty a processingem studiové kvality a phantomové napájení pro připojení mikrofonu.

Atraktivitu Everse 12 ještě více umocňuje napájení sadou speciálně navržených vysokokapacitních Li-ion baterií. Ty mají dostatečnou životnost pro více než dvanáctihodinovou hudební produkci při průměrné úrovni SPL 100 dB, nebo šest a více hodin při maximální výstupní úrovni. Ochranné obvody snižují riziko vybití baterie na tak nízkou úroveň napětí, která by již nedovolovala její následné dobití (například po dlouhém období nečinnosti).

Dvanáctipalcový woofer a titanový tweeter jsou uchyceny ke speciálnímu patentovanému vlnovodu SST (Signal Synchronized Transducers), který navzdory menším rozměrům ozvučnice rozšiřuje basovou linku systému a přispívá k vyrovnanému vertikálnímu i horizontálnímu pokrytí napříč celým frekvenčním spektrem. Everse 12 je buzen účinným 400wattovým zesilovačem třídy D, který včetně jeho DSP modulu byl vyvinut ve spolupráci s týmem sesterské značky Dynacord. Stejně jako u osmipalcového modelu (Everse 8) i zde uživatelé naleznou mnoho profesionálních prvků, které jim pomohou k nastavení systému od vstupu až po výstup. Jsou to: vestavěný čtyřkanálový digitální mix s efekty a processingem studiové kvality, 48V phantomové napájení, funkce pro potlačení zpětné vazby či Audio Ducking.

Díky mobilní aplikaci EV QuickSmart má uživatel přístup ke snadnému bezdrátovému ovládání a monitoringu. S její pomocí lze nastavovat aspekty zvuku, efekty a mixážní funkce. Aplikace umožňuje v libovolné kombinaci spárovat a seskupit až šest přenosných reproduktorů Electro-Voice s podporou Bluetooth.

Pro stereo provoz jsou reproduktory Everse 12 vybaveny funkcí bezdrátového stereo streamování přes Bluetooth. Nastavení systému v místě akce lze provést během několika málo sekund. S pomocí integrovaného 12V DC portu lze pohodlně skrze baterii Everse 12 napájet bezdrátový mikrofonní systém, jako je například Electro-Voice RE3 či R300.

Ergonomicky tvarovaná a na dotek měkká rukojeť a špičková odlehčená konstrukce usnadňují montáž Everse 12 na stativ, naležato v pro pódiový odposlech anebo ve svislé poloze.

Odolný polypropylenový kryt v kombinaci s přibalenou krytkou vstupů (během provozu na baterie a streamování zvuku přes Bluetooth) propůjčují Everse 12 stupeň krytí IP43 – voděodolnost proti stříkající vodě a slabému dešti. Pro ještě větší odolnost proti povětrnostním vlivům je možné dokoupit další obal proti dešti.

Zveřejněno: 16. 02. 2024