Nový gramofon Pro-Ject nabízí připojení přes Wi-Fi

Společnost Pro-Ject představuje na trhu novinku s názvem T2 W, což je bezdrátový gramofon, který místo „tradičního“ Bluetooth využívá k bezdrátovému spojení technologii Wi-Fi.

Novinka navazuje na aktuální model T1, který ovšem není vybavený Wi-Fi. Naopak T2 W umí streamovat vinylové nahrávky na různá zařízení, jako jsou kompatibilní hudební streamery, receivery a reproduktorové systémy. A to více zařízení současně a navíc v bezztrátové kvalitě.

Pro streamování využívá Pro-Ject T2 W nejnovější bezdrátové WLAN standardy v kombinaci s technologií 2×2 MIMO pro vyšší přenosové rychlosti, jakož i pro vyšší stabilitu. Technologie je podporována vícejádrovým CPU. Gramofon ovšem nemusíte připojovat pouze přes Wi-Fi, ale i po kabelu skrze ethernetový port, který je součástí balení.

Streamovací technologie UPnP umí odesílat audio signály v bezztrátové kvalitě až do 24 bitů / 48 kHz. Pro-Ject u svého gramofonu uvádí také multiroom funkcionalitu. Veškeré streamování pak můžete ovládat prostřednictvím mobilní aplikace Pro-Ject.

Zveřejněno: 21. 08. 2023