Nový walkman od Sony je zde, i se zlacenou verzí

Společnost Sony představila dvojici nových přírůstků ve své řadě prémiových přenosných audio přehrávačů Walkman pro přehrávání hudby ve vysokém rozlišení.

Jedná se o modely Sony NW-WM1AM2 a nablýskanou variantu, NW-WM1ZM2. Jedná se o nástupce modelů NW-WM1A a NW-WMZ uvedených na trh v roce 2016. Novinky budou k dispozici od dubna tohoto roku a v Austrálii se budou prodávat za 1.899 AU$ (29 tisíc korun) a 4.999 AU$ (76 tisíc korun). Ano, za pozlacení zaplatíte trojnásobek původní ceny. (Cenovky pro jiná území zatím známy nejsou.)

Podle Sony není materiál použit čistě pro svou luxusní estetiku – „[použitý materiál] realizuje silnější digitální základ a vyšší tuhost, což umožňuje čistý, expanzivní zvuk, takže můžete zažít každý nástroj, jako by hrál naživo.“

Další rozdíl spočívá v tom, že model ZM2 využívá prémiové kabely Kimber Kable pro propojení mezi zesilovačem a vyváženým jackem na sluchátka. AM2 pak disponuje prostě „OFC kabelem s nízkým odporem.“ Kromě jiného povrchu těla a kabeláže má ZM2 zároveň vyšší kapacitu interního úložiště – 256 GB oproti 128 GB.

Zveřejněno: 10. 02. 2022