OnePlus Nord CE 2 bude mít jack na sluchátka

OnePlus chystá novinku v podobě modelu Nord CE 2. Půjde o cenově dostupný smartphone se slušnými specifikacemi. A to včetně 3,5mm jacku na kabelová sluchátka.

Novinka, která bude oficiálně představená ve čtvrtek 17. února, bude vybavená 65W systémem rychlonabíjení a podporou až 1TB rozšiřitelného úložiště. Podle všeho bude mít i tři snímače na zadním fotoaparátu a „průstřel“ v levém horním rohu displeje. Standardem má být i podpora technologie 5G, což je vzhledem k ceně poměrně překvapivé.

Označení CE v názvu Nord CE 2 znamená Core Edition, tedy v přímém „jádrová edice“. Znamená to, že si tento telefon „bere to nejlepší z modelu Nord 2 a vkládá to do ještě dostupnějšího balení.“ Podobné řešení používá Samsung u svojí Galaxy S FE, tedy Fan Edition.

A cena? Za Nord CE 2 si čínský výrobce bude účtovat asi 400 dolarů, tedy v přepočtu 8.700 Kč. Sice zatím nevíme, jaké budou další specifikace včetně procesoru nebo paměti, ale prozatím to vypadá, že by tohle zařízení mohlo být dost konkurenceschopné.

Zveřejněno: 14. 02. 2022