Oppo Find X5 slibuje foťák „jako žádný jiný“

Čínské Oppo se 24. února chystá představit svoji řadu vlajkových smartphonů Find X5, které budou sebevědomě útočit na ty nejlepší, a to iPhone 13 Pro Max a Samsung Galaxy S22 Ultra.

Alespoň tedy co se fotoaparátu týče. Uvedení zařízení proběhne před Mobilním světovým kongresem (MWC), který se bude konat již tradičně v Barceloně od 28. února do 3. března.

Po technické stránce budou smartphony vybaveny čipsetem Qualcomm Snapdragon 8 Gen 1 (stejně jako Galaxy S22 od Samsungu) nebo NPU MariSilicon X. Díky 6nm architektuře, zpracování RAW snímků v reálném čase a až 20krát rychlejšímu výkonu 4K AI by měl být „jako žádný jiný“ i integrovaný systém fotoaparátů.

Za tím stojí švédská firma Hasselblad, který se na trhu fotografování pohybuje už od roku 1841 (ano, nejde o překlep). Ta vytvořila s Oppo partnerství, které má platit i pro značku OnePlus, jež pod Oppo patří.

Výrobce zatím sebevědomě hovoří pouze o fotoaparátu. Takže co se týče výkonu, budeme se muset nechat překvapit – samozřejmě se opět bude nabízet srovnání s těmi nejlepšími, ale bude jim Oppo Find X5 stačit? To bychom se mohli dozvědět již brzy.

Zveřejněno: 22. 02. 2022