OPPO představilo globální verzi systému ColorOS 13

Zbrusu nový ColorOS 13, založený na systému Android 13, nabízí přehledný a přívětivý akvamorfní design, inteligentní propojení a celkové zlepšení výkonu pro chytřejší a pohodlnější život

Jako jeden z prvních operačních systémů založených na nově vydaném Androidu 13 obsahuje ColorOS 13 řadu klíčových funkcí systému Android 13 a zároveň představuje nový akvamorfní design. Systém ColorOS 13, podporovaný technologickými inovacemi společnosti OPPO, obsahuje řadu nových funkcí pro inteligentní propojení více zařízení, které díky inteligentnímu prostředí ještě více zvyšují produktivitu.

Přehledné a pohodlné uživatelské rozhraní díky akvamorfnímu designu

Inspirovaná způsobem, jakým se chová voda v přírodě, představila společnost OPPO v systému ColorOS 13 zbrusu nový akvamorfní design, který vytváří plynulé, živé a srozumitelné uživatelské rozhraní. ColorOS 13 obsahuje také novou paletu motivů, inspirovanou změnou barvy světla mezi východem a západem slunce na hladině moře, zatímco nový systémový font zlepšuje čitelnost textu operačního systému v jakémkoli jazyce. Díky dalším vylepšením, jako je například rozložení ve stylu karet, je systém ColorOS 13 navržený tak, aby poskytoval přehledné a pohodlné vizuální prostředí.

ColorOS 13 přináší také intuitivnější uživatelské prostředí díky integraci různých akvamorfních efektů do systémových animací, uživatelského rozhraní a Quantum Animation Engine s novou behaviorální predikcí záměrů uživatelů při ovládání telefonu. To doplňuje designový jazyk OPPO zaměřený na člověka, který zavádí prázdné stavové ilustrace, adaptivní rozvržení pro různé velikosti obrazovek a vysoce rozpoznatelné ikony pro zvýšení čitelnosti a celkové snadnosti používání.

Zásadní vylepšení výkonu díky vlastní technologii

V systému ColorOS 13 debutuje Dynamic Computing Engine, technické řešení na úrovni systému, vyvinuté společností OPPO, jehož cílem je zajistit plynulejší a stabilnější systém a všestranně zlepšit základní uživatelský zážitek.

Engine přináší do systému ColorOS 13 dvě zásadní vylepšení. Technologie OPPO Dynamic Computing Engine zlepšuje plánování hardwarových zdrojů, aby se prodloužila výdrž baterie díky dosažení lepší rovnováhy mezi vysokým výkonem a nízkou spotřebou energie. Pomáhá také udržet více aplikací na pozadí, což umožňuje přepínat mezi aplikacemi tak, aniž by docházelo ke ztrátám stavu v aplikacích nebo k prodlevám při přepínání.

Nové inteligentní funkce

ColorOS 13 nabízí velké množství inteligentních funkcí, které pokrývají všechny aspekty osobního i pracovního života. Kromě skvělého způsobu, jak vyjádřit svou osobnost, může nyní Always-On displej v systému ColorOS 13 zobrazovat informace související s aplikacemi pro přehrávání hudby, což uživatelům umožňuje rychlejší přístup k informacím a pohodlnější ovládání přehrávání hudby a dalších funkcí.

Díky špičkové technologii LTPO2.0 společnosti OPPO je obnovovací frekvence Always-On displeje snížená na pouhý 1 Hz, což v některých scénářích šetří až 30 % spotřeby energie. Další funkce na správu inteligentní domovské obrazovky, jako jsou Large Folders, Shelf a Home Screen Widget, také pomáhají uživatelům snadno a rychle přistupovat k potřebným informacím způsobem, který jim nejlépe vyhovuje.

Plán uvedení systému ColorOS 13 a možnosti aktualizace

V rámci celosvětového uvedení systému ColorOS 13 plánuje OPPO během roku aktualizovat téměř 35 modelů chytrých telefonů, které pokryjí více než 60 zemí a regionů a až 160 milionů uživatelů. Jedná se o vůbec nejrozsáhlejší plán aktualizací v historii systému ColorOS. Tato aktualizace začne oficiálním vydáním systému ColorOS 13 pro modely Find X5 Pro a Find X5. Počínaje rokem 2023 bude OPPO pokračovat v uvolňování systému ColorOS 13 pro více než 20 dalších zařízení.

Zveřejněno: 02. 09. 2022