Představen byl nový, menší PlayStation 5

Novou, menší verzi herní konzole PlayStation 5, o níž se již nějakou dobu spekulovalo, představila japonská společnost Sony.

Novinka je oproti původní variantě PS5 tenčí a lehčí, konkrétně má mít o 18 až 24 % nižší hmotnost a o 30 % menší objem než konzole, jak jsme ji znali doposud. SSD úložiště na druhou stranu narostlo z 825 GB na 1 TB a na přední straně teď najdeme hned dva konektory USB typu C.

Jinak jde o hardwarové stránce po úplně stejnou konzoli. Spekuluje se však o tom, že ke konci roku 2024 by na trh mohla přijít výkonnější varianta s označením PlayStation 5 Pro.

Zajímavostí u disku ovšem je fakt, že je odnímatelný. Což znamená, že si budete moci koupit levnější PS5 Digital Edition a později k ní přikoupit disk – nebo kdykoliv sundat disk z dražší, respektive standardní verze konzole.

Nový PlayStation 5 bude nejprve uveden na trhu ve Spojených státech, a to v listopadu 2023. Další trhy postupně budou následovat. V ceně bude horizontální stojánek (ten vertikální bude v případě zájmu třeba si dokoupit samostatně).

Zveřejněno: 16. 10. 2023