Přicházejí inovované monitory Dell UltraSharp

Společnost Dell představuje nové monitory UltraSharp, a to Dell UltraSharp 27 s rozbočovačem pro Thunderbolt (U2724DE) a Dell UltraSharp 27 (U2724D, na úvodním obrázku).

Oba monitory jsou vůbec prvními, které mají pětihvězdičkovou certifikaci pro zrakový komfort. Určeny jsou pro profesionály, kteří pracují buďto v práci nebo doma. Nový standard pro komfort zraku vyvinula organizace TUV Rheinland a společnost Dell je vůbec prvním výrobcem, který disponuje nejvyšší certifikací.

Oproti současným modelům byla u novinek řady UltraSharp zdvojnásobena obnovovací frekvence na 120 Hz. Díky tomu zobrazují nové monitory plynuleji a ostřeji pohyb. Vylepšená technologie ComfortView Plus zásadním způsobem snižuje množství škodlivého modrého světla, které monitory vyzáří. Zatímco předchozí generace měla toto záření na úrovni 50 %, nyní je to jen 35 %.

No, a nakonec je tu specialita v podobě integrovaného senzoru, který v reálném čase detekuje okolní světelné podmínky a těm přizpůsobuje jas i barevnou tonalitu obrazu.

Zveřejněno: 22. 11. 2023