První chytré hodinky Galaxy Watch FE nabídnou pokročilý monitoring zdravotních údajů

Díky modelu Galaxy Watch FE získají uživatelé komplexní přehled o svém zdraví, mezi přednosti patří i konektivita v ekosystému Samsung Galaxy a stylový design

Společnost Samsung Electronics dnes představila nové chytré hodinky Galaxy Watch FE , které nabídnou vyspělé a komplexní zdravotní funkce širšímu spektru uživatelů. Mezi hlavní přednosti nového modelu patří hardwarové vlastnosti a spolehlivý systém měření zdravotních a fitness údajů, vše převzaté od modelů vyšších řad. Zájemci se mohou těšit i na stylové a zároveň odolné provedení. Hodinky Galaxy Watch FE je skvělá volba pro každého, kdo chce začít pracovat na své fyzické kondici i duševní pohodě a potřebuje k tomu spolehlivé informace.

Hodinky Galaxy Watch FE o velikosti 40 mm svým provedením vycházejí z osvědčených modelů Galaxy, zároveň se ale vyznačují svěžím vzhledem. Jsou k dispozici ve třech barevných variantách – v černé, růžové a stříbrné. Zájemci se mohou těšit i na nové řemínky s výrazným modrým a oranžovým prošíváním – velmi dobře s hodinkami ladí a dohromady tvoří elegantní kombinaci pro každý styl. Kromě toho s novými hodinkami přichází i celá řada nových ciferníků, takže si každý může přizpůsobit vzhled hodinek na míru. Také výměna řemínku je jednoduchá, stačí jediné zacvaknutí. Ve výbavě nechybí odolné safírové sklo, které se při každodenním používání jen tak nepoškrábe.

Zdravější život a větší motivace

Základem monitorovacího systému je vyspělý senzorový systém BioActive, díky němuž hodinky Galaxy Watch FE nabízejí řadu pokročilých funkcí pro fitness i wellness. Cesta k tělesné i duševní pohodě začíná dobrým spánkem, celá řada funkcí se tedy týká právě odpočinku v noci. K dispozici je monitoring spánkových návyků, speciální spánkové koučování či rady, jak si optimálně uspořádat prostředí v ložnici. Kromě toho mohou uživatelé holistickým způsobem monitorovat svou srdeční činnost. Správné srdeční činnosti se týká i měření krevního tlaku a EKG

Kromě toho mohou uživatelé pomocí hodinek monitorovat až 100 různých typů fyzických aktivit. Běžci mají k dispozici pokročilou analýzu, která zhodnotí nejen jejich celkový výkon a dlouhodobý pokrok, ale poskytne i nejrůznější praktické rady, jak se nezranit, udržet se v kondici a co nejlepší cestou dospět ke splnění osobních cílů. Velký význam pro zdravé běhání má i stanovení personalizovaných zón tepové frekvence za základě kardiopulmonálních údajů .

Propojení s ekosystémem Galaxy

Jako všechny hodinky Galaxy Watch lze i model FE bez problémů propojit s dalšími zařízeními Samsung Galaxy. Díky nim mohou uživatelé snadno najít telefon, který někam založili – slouží k tomu funkce Najít moje zařízení . Přímo na displeji hodinek se dá také ovládat fotoaparát v telefonu – můžete měnit režim, zoomovat a mačkat spoušť.

Dostupnost 

Hodinky Galaxy Watch FE budou v České republice k dispozici od 1. července 2024. Doporučená maloobchodní cena je stanovena na 4.999 Kč. Hned od začátku prodeje bude k dispozici varianta s Bluetooth konektivitou (BT), verze LTE bude dostupná později v letošním roce.

Zveřejněno: 14. 06. 2024