První ohebný OLED herní monitor je v předprodeji

Do předprodeje se dostává první ohebný OLED herní monitor, a to za překvapivě nízkou cenu. Tedy v porovnání s tím, co bychom čekali.

Novinka v podobě modelu Corsair Xenoen Flex 45WQHD240 totiž vyjde na 2.400 eur, tedy v přepočtu přibližně 60 tisíc korun. Vzhledem k tomu, že běžné monitory v podobné velikosti a s podobnými vlastnostmi, jen neohebné, vyjdou jen o pár stovek eur levněji, můžete mít za relativně nízký příplatek stylovku, kterou nemá jen tak každý.

Novinka od Corsairu nabízí manuální regulaci zakřivení, od ploché obrazovky po 800R, a to s využitím dvou držáků na okraji monitoru. A co dostanete dále? Tak především obnovovací frekvenci 240 Hz, rozlišení 3440 x 1440 pixelů (21:9), dobu odezvy jen 0,03 ms (G2G), respektive 0,01 ms (on/off) či maximální jas do jednoho tisíce nitů.

K dispozici je také podpora VRR (variabilní obnovovací frekvence) kompatibilní s Nvidia G-Sync a AMD FreeSync Premium), a společně s monitorem dostanete také extra tříletou záruku na nulové vypalování pixelů.

Zveřejněno: 21. 12. 2022