První plně automatický gramofon Pro-Ject je na světě

Pro-Ject přichází na trh s vůbec prvním plně automatickým gramofonem v nově vznikající řadě s přiléhavým názvem Automat. Model nese označení A1 a pyšní se nejen slušnou cenou.

Novinka navazuje na dřívější stroje výrobce, které mají integrované phono předzesilovače, podporují Bluetooth a někdy jsou součástí balení i extra reproduktory. Tentokrát zde máme něco, co prostě automatičtěji už ani nejde – podle společnosti Pro-Ject stačí u modelu A1 nastavit rychlost přehrávání a stisknout tlačítko Play.

Vývoj nové řady gramofonů je realizován v rámci partnerství s německou firmou Fehrenbacher GmbH, která už kdysi vyráběla původní gramofony Dual. Pro-Ject se dále chlubí tím, že modely řady Automat spoléhají (a budou spoléhat i nadále) na plně mechanické provedení. Žádnou extra elektroniku navíc tak u těchto strojů nenajdete.

Gramofon Pro-Ject A1 bude k dispozici v černém provedení někdy v průběhu února za 369 liber, což je přirozeně cena pro britský trh. V přímém přepočtu se jedná asi o necelých 11 tisíc korun.

Zveřejněno: 02. 02. 2022