S dřevěnými sluchátky Grado Reference Series vyniknete

Že sluchátka musejí být jen plastová, případně kovová? Novinka s názvem Reference Series od výrobce Grado vás vyvede z omylu.

Přirozeně, že i v tomto modelu (respektive hned dvou) hrají kovové a plastové materiály určitou úlohu, ale na prvním místě je zde dřevo, a to ne ledajaké. Náušníky sluchátek RS1x a RS2x jsou vyrobeny z kombinace javoru a exotických dřev palisandru cocobolo a konopného dřeva.

Základem sluchátek jsou nové, přepracované měniče, nazvané X Drivers, které jsou již čtvrtou generací měničů Grado od založení společnosti v roce 1991. Tyto měniče byly poprvé použity oceňovaných modelech sluchátek Grado Prestige Series.

Vlajková loď Reference Series, sluchátka RS1x, využívají 50mm měniče a náušníky vyrobené ze zmíněné kombinace všech tří druhů dřev. Zakoupíte je za přibližně 23,5 tisíce korun (dle aktuálního přepočtu). Necelých 18 tisíc korun pak dáte za „základní“ model RS2x, u kterého výrobce pro náušníky využil kombinaci konopného dřeva a javoru a osadil jej 44mm měniči X Drivers.

Jestli máte v rozpočtu okolo 20 tisíc korun na sluchátka, rozhodně zvažte i tuhle možnost – nejspíš budete ve svém okolí jedinými majiteli stylových a dobře hrajících sluchátek ze dřeva.

Zveřejněno: 11. 11. 2021