Samsung se pochlubil 85" venkovní televizí

Samsung rozšířil svoji řadu outdoorových televizorů The Terrace o 85palcový model, který podle výrobce můžete snadno použít i na přímém slunečním světle.

Řada The Terrace s jasem až 2 tisíce nitů byla představena v roce 2020, přičemž doposud byly představeny pouze „menší“ modely s úhlopříčkou do 75 palců.

Svůj nový, 85palcový model přezdívá Samsung Full Sun, tedy „plné slunce“, což je vše vypovídající. Jenže jakou má tahle televize maximální hodnotu jasu, to jsme se z tiskové zprávy nedozvěděli. Televize dokáže vydržet venku díky stupni krytí vůči prachu a vodě IP56 a využívá tradiční LCD technologii s LED podsvícením.

Televizory řady The Terrace od Samsungu jsou vybaveny operačním systémem Tizen a doplněny o dálkové ovládání napájené přes solární panel ze slunce. K dispozici je také podpora Apple AirPlay 2. To vše ovšem nepřichází za úplně nízkou cenu. Konkrétně model Samsung The Terrace v 85palcové variantě si američtí zákazníci mohou předobjednat za 19 999 dolarů, tedy v přepočtu přes 440 tisíc korun. Cenu ani dostupnost na českém trhu zatím neznáme.

Zveřejněno: 04. 09. 2023