Samsung vyvíjí novou cloudovou platformu pro streamování her

Samsung oznámil, že chystá vlastní cloudovou platformu pro streamování her na smart TV, přičemž pro hraní nebudete potřebovat žádnou speciální herní konzoli. Stačit vám má samotná televize.

Jihokorejská firma oznámení zveřejnila v rámci akce SDC21, přičemž novinka se bude přirozeně týkat jejích vlastních chytrých televizorů, které běží na platformě Tizen. Na té je mimochodem aktuálně postaveno více než 200 milionů zařízení, kromě TV například domácích spotřebičů.

Samsung zároveň v této souvislosti chystá i cloudové hry založené na webu, což by uživatelům umožnilo hrát na svých smart TV Samsung vybavených platformou Tizen ty nejnovější herní tituly, aniž by bylo třeba dokupovat nejnovější hardware.

Už v roce 2012 se Samsung spojil se společností Gaikai, která mu měla dodávat technologie pro cloudové hraní právě na chytrých televizorech. Jenže Gaikai brzy poté koupila konkurenční Sony, která její řešení využila v rámci služby pro streamování her PlayStation Now. Partnerství Samsungu a Gaikai tak skončilo tak náhle, jako začalo.

Zveřejněno: 28. 10. 2021